Abonneren op RSS - Strategisch beleid

Strategisch beleid

Filter items
Nieuws
Gepubliceerd op
6 april 2021

Voor het project CATE ‘Continuous Auditing based on Techn(olog)ical Evolution and data mining’ zijn we samen met de Vlaamse Audit Autoriteit (VAA) op zoek naar partners om het auditproces van de VAA voor de Europese structuurfondsen integraal te herdenken met behulp van AI, machine learning en data mining.

Nieuws
Kom naar een van onze infosessies
Gepubliceerd op
5 maart 2020

Om iedereen de kans te geven kennis te maken met het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) organiseren we binnenkort infosessies in Brussel, Genk en Kortrijk. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zullen we je duidelijk maken hoe je tot een succesvol projectvoorstel komt en wat je van ons mag verwachten.

Nieuws
Gepubliceerd op
1 maart 2020

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) heeft de lijst van 11 nieuwe projecten bekendgemaakt die zijn geselecteerd voor ‘slimme innovatie’ in de Vlaamse publieke sector. Met het programma – waarvoor minister Crevits jaarlijks 5 miljoen euro per jaar vrijmaakt - probeert de Vlaamse overheid overheidsopdrachten meer in te zetten voor innovatie.

Nieuws
Nieuw receptenplatform helpt Vlaming gezond en lekker eten
Gepubliceerd op
30 januari 2020

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft Zeker Gezond gelanceerd, een gloednieuw receptenplatform in de vorm van een website en app, met meer dan duizend recepten. Het platform is opgericht voor mensen die graag gezonder willen eten maar daarbij nog ondersteuning missen. 

Nieuws
Nieuwe PIO-oproep 2019
Gepubliceerd op
25 maart 2019

Vandaag lanceren we de nieuwe oproep voor projectvoorstellen van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). Tot vrijdag 14 juni 2019 kan je je voorstel indienen. Heb je meer tijd nodig om je idee verder uit te werken? Geen probleem, een tweede ronde van de oproep sluit af op vrijdag 13 december 2019.

Nieuws
O&O-besluit: Vlaamse Regering keurt principieel drie nieuwe besluiten goed
Gepubliceerd op
6 februari 2017

De Vlaamse Regering keurde afgelopen vrijdag principieel drie nieuwe besluiten goed ter vervanging van het O&O-besluit. Hierover wordt nu advies ingewonnen van de SERV en van het beslissingscomité bij het Hermesfonds, daarna van de Raad van State.

Nieuws
Projectleider transversaal innovatiebeleid
Gepubliceerd op
4 juli 2016

De Vlaamse Regering heeft Veerle Lories aangesteld als projectleider voor ’het transversale  innovatiebeleid’. Haar belangrijkste opdracht is om - samen met de andere beleidsdomeinen - de enorme koopkracht van de overheid in te zetten als strategisch innovatie-instrument. 

Nieuws
Baanbrekend
Gepubliceerd op
3 juli 2015

De Vlaamse overheid zal in de toekomst haar aankoopmacht aanwenden om innovatieve producten en diensten aan te kopen. 

Evenement
evenement: 
3 juli 2015
charter

Als grote investeerder en consument kan de Vlaamse overheid haar aankoopmacht aanwenden om via de inzet van haar aanbestedingsinstrumentarium  meer innovatie aan te kopen.