Workshop Marktbevraging 'Samenwerken aan Linked Open Data'

Filter items
Nieuws
4 oktober 2021

Het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) en Digitaal Vlaanderen organiseren een marktbevraging voor grote bedrijven, kmo’s en freelancers die zich willen toeleggen op de innovatieve technologie van linked open data (LOD). 

ABB en Digitaal Vlaanderen zetten al enkele jaren in op LOD om de uitwisseling en het hergebruik van informatie te vereenvoudigen. Zij willen bedrijven en freelancers dan ook aanmoedigen om meer te investeren in deze innovatieve technologie omdat het aanbod aan IT-profielen met expertise in LOD niet langer aan de stijgende vraag binnen de overheid voldoet. ABB en Digitaal Vlaanderen wensen hiervoor een raamovereenkomst te sluiten met verschillende partners op de markt.

Met deze marktbevraging verkennen ABB en Digitaal Vlaanderen hoe ze die samenwerking best opzetten. Het ultieme doel is om de technologie van linked open data de komende jaren naar een hoger niveau te tillen.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je in voor één van de online workshops:

 • maandag 18 oktober 2021 van 17u tot 18u30
 • dinsdag 19 oktober 2021 van 9u30 tot 11u

Meer info en inschrijven kan via deze link.

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Nieuwe opdracht: Ontwikkeling netwerkplatform voor (on)gebonden sporters

  18 november 2022

  Op 18 november 2022 heeft Sport Vlaanderen de selectieleidraad gepubliceerd voor de 'ontwikkeling en lancering van een online netwerkplatform met bijhorende app voor de sportsector met focus op de ongebonden sporter, ondersteund door een offline marketing- en beleidsstrategie'. De kandidaatstellingen worden verwacht tegen 5 januari 2023. 

 • 'Eating Pudding' met PIO op het Werkcongres Innovatiegericht Inkopen van PIANOo

  18 november 2022

  Op 3 november 2022 nam PIO deel aan het Werkcongres Innovatiegericht Inkopen van onze Nederlandse collega's van PIANOo. De presentatie die PIO er bracht, kende veel bijval en leidde tot boeiende discussies. 

 • Rapport voortraject 'Met Argus de baan op' beschikbaar

  18 november 2022

  Het rapport met de resultaten van de van de behoefteverkenning en de marktconsultatie voor het project ‘Met Argus de baan op’ van het Agentschap Wegen en Verkeer is nu beschikbaar.

 • Rapporten voortraject Ecogrondsstoffenhub Schendelbeke beschikbaar

  14 november 2022

  De rapporten met de resultaten van de behoefteverkenning en de marktanalyse voor het project "Circulaire ecogrondstoffenhub Schendelbeke" van ILvA is nu beschikbaar.

 • Resultaten Incontinentiezorg 2.0

  25 oktober 2022

  Op 29 september 2022 hebben de medewerkers van ZorgSaam hun ervaringen met de 'slimme luiers' gedeeld met de twee leveranciers. Ze formuleerden eveneens punten voor verbetering voor toekomstige ontwikkelingen. Aansluitend volgde een persconferentie waarop Hilde Crevits en Jo Brouns virtueel present waren.