Vlaamse Waterweg wil met sensoren onderhoud van sluisdeuren kunnen voorspellen

Filter items
Nieuws
4 november 2021

De Vlaamse Waterweg wil met behulp van sensoren voorspellen wanneer sluisdeuren toe zijn aan onderhoud. De grote sluis in Evergem wordt daarom onder het waterpeil uitgerust met technische snufjes. De bijhorende data-analyse helpt om de positie en krachten op de deurvleugels zo nauwkeurig mogelijk in te schatten.

Het project kan rekenen op de steun van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten van de Vlaamse Regering dat mee de pilootopstelling in Evergem financiert.

>> Bekijk hier het project in detail

Persbericht onderaan deze pagina te downloaden of hier online versie

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

An Schrijvers

Senior beleidsadviseur
+32 486 35 43 99

Meer nieuws

 • Nieuwe opdracht: bepaling persoonlijke geluidsblootstelling 's nachts en effect op gezondheid en slaapverstoring

  27 oktober 2021

  Voor het project Omgevingsgeluid meten in Vlaanderen is de eerste opdracht bekendgemaakt. Deze richt zich op de case 'Bepaling van de persoonlijke geluidsblootstelling gedurende de nacht en de koppeling met gezondheidseffecten, slaapverstoring en appreciatie van geluid'. U kan het bestek en alle overige info terugvinden via e-Procurement. Offertes moeten op maandag 22 november 2021 om 9.00 ingediend zijn.

 • Resultaten opdracht PIO-project 'Ecosysteemdiensten en milieueffectrapportage in ruimtelijke ontwikkelingsprocessen' beschikbaar

  6 oktober 2021

  De doelstelling van deze opdracht was het ontwikkelen en omschrijven van een concrete methodologie voor het gebruik van het ecosysteemdienstenconcept in diverse ruimtelijke ontwikkelingsprocessen. Met deze methodologie zou het ecosysteemdienstenconcept geoperationaliseerd kunnen worden in de beleidsuitvoering. De resultaten van deze opdracht zijn nu beschikbaar.

 • Eindrapport voortraject "Omgevingsgeluid meten in Vlaanderen" beschikbaar

  6 oktober 2021

  Dit rapport brengt verslag uit over de behoefte- en marktanalyse voor het project "Omgevingsgeluid meten in Vlaanderen".

 • Nieuwe opdracht: Slimme regelgeving

  4 oktober 2021

  Voor het project Slimme regelgeving is een eerste opdracht bekendgemaakt. Deze richt zich op de ontwikkeling van proof of concepts voor prioritaire 'use cases' voor het toegankelijker maken van besluiten en regelgeving. U kan het bestek en alle overige info terugvinden via e-procurement. Op vrijdag 15 oktober 2021 om 9.30u is er een online infosessie.

 • Versterking PIO-team

  8 september 2021

  Tom D’heygere is sinds augustus toegevoegd aan het team van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). Tom is bio-ingenieur en werkte vele jaren bij VMM als beleidsadviseur Waterkwaliteitsmodellering.