Tweede PIO-oproep: 28 projectaanvragen

Filter items
Nieuws
7 december 2017

28 aanvragen

Van 27 september tot 1 december 2017 liep de tweede PIO-oproep voor projectvoorstellen gericht op de aankoop of ontwikkeling van innovatieve oplossingen door publieke organisaties.

Het PIO-team ontving maar liefst 28 aanvragen.

Digitalisering en duurzaamheid

De meerderheid van de projectvoorstellen is gericht op digitalisering, zij het in zeer uiteenlopende domeinen en sectoren, zoals Zorg en Gezondheid, Werk, Vorming, (Sociale) Economie, Bestuur en in de mediasector.

Daarnaast zijn er ook een aantal projecten gefocust op duurzaamheid (energie, klimaat, sluiten van kringlopen, enz.), eveneens binnen uiteenlopende domeinen (Onderwijs, Wonen, Mobiliteit en Infrastructuur).

Tot slot zijn er nog enkele projectvoorstellen die niet onder de voorgaande categorie├źn vallen, o.a. binnen Zorg en Gezondheid, Mobiliteit en Infrastructuur, en Sport. 

Februari 2018

De 28 aanvragen gaan nu voor advies naar het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Ten laatste begin februari 2018 wordt duidelijk met welke voorstellen we aan de slag gaan. 

In het voorjaar van 2018 volgt een derde oproep. Lees hier hoe u zelf een projectvoorstel kunt indienen.

 

Algemene brochure

Bestel uw exemplaar per post

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Projectleider
0477 402946

Meer nieuws

 • Nieuwe opdracht: ontwikkeling meettechniek adhv POCs voor positiebepaling van schepen in binnenvaartsluizen

  20 juli 2022

  Op 20 juli 2022 heeft het Waterbouwkundig Laboratorium van het departement Mobiliteit en Openbare Werken de selectieleidraad gepubliceerd voor de ontwikkeling van een opstelling voor het opmeten van scheepsbewegingen tijdens sluisnivelleringen a.d.h.v. drie POC's. De kandidatuurstellingen worden verwacht tegen donderdag 1 september 2022, 10:00. Op 17 augustus zal het Waterbouwkundig Labo meer tekst en uitleg geven bij de opdracht. Toelichting van de kandidatuurstellingen wordt eventueel voorzien tussen 5 en 9 september 2022. 

 • Rapport voortraject 'Platform Ongebonden Sporter' beschikbaar

  19 juli 2022

  Het rapport met de resultaten van de behoefte- en marktanalyse, incl. de marktconsultatie van 2 juni 2022, voor het project 'Platform Ongebonden Sporter', is nu beschikbaar.  

 • PIO en Welkom KMO

  19 juli 2022

  Op 21 september nodigt de Vlaamse overheid alle ondernemers en publieke aankopers uit op de WELKOM KMO-beurs. Een dag vol tips en tricks over het bevorderen van deelname van KMO's aan overheidsopdrachten. Ook PIO zal erbij zijn!  Ben je als kmo of als aankoper bij de overheid ge├»nteresseerd, neem dan kijkje op de Welkom KMO website en schrijf je in voor tal van toelichtingen en ontmoetingen.  

 • Rapport voortraject 'Duurzaam Voedingssysteem'

  19 juli 2022

  Het rapport van het voortraject van het PIO-project 'Sturen naar een duurzaam voedingssysteem' van het ILVO is beschikbaar, inclusief de conclusies van de marktconsultatie. 

 • Maak kennis met vijf nieuwe PIO-projecten

  Maak kennis met vijf nieuwe PIO-projecten

  30 juni 2022

  Hoe laden we een elektrisch vaartuig op bij hevige deining? Wat doe je met de venige specie die vrijkomt bij het uitgraven van een dok? Kunnen we groene waterstof als noodstroomvoorziening inzetten? Voor deze en andere uitdagingen proberen vijf nieuwe geselecteerde innovatieve overheidsopdrachten een oplossing te vinden.