Terugblik inspiratiesessie 'Circulaire Economie en Energietransitie'

Filter items
Nieuws
30 september 2020

Op maandag 14 september organiseerden we een online webinar voor al wie meer wou weten over de thematische PIO-oproep 'Circulaire Economie en Energietransitie'. Meer dan 100 geïnteresseerden uit zowel lokale als Vlaamse besturen namen deel. Vlaanderen Circulair, De Vlaamse Waterweg, Flux 50 en Stad Halle zorgden voor duiding en inspiratie. Daarnaast werd haarfijn toegelicht hoe je een PIO-aanvraag kan voorbereiden. 

Voor wie nog eens wil terugblikken of er niet bij kon zijn: de presentaties en de opnames van het event kan je hier terugvinden. Alle info en documenten voor de oproep vind je op de oproeppagina

Presentaties

PDF icon intro_innovatieve_overheidsopdrachten.pdf - Veerle Lories (PIO)

PDF icon circulaire_economie.pdf Melody Van den Acker (Vlaanderen Circulair) en Piet Thys (de Vlaamse Waterweg)

PDF icon energietransitie.pdf - Frederik Loeckx (Flux 50) en Kasper Vanbeginne (Stad Halle)

PDF icon voorbereiden_projectaanvraag.pdf - An Schrijvers (PIO)

Herbekijk hier de webinar

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Projectleider
0477 402946

Meer nieuws

 • Maak kennis met drie nieuwe PIO-projecten

  1 juli 2021

  Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) heeft 3 nieuwe projecten geselecteerd voor ‘slimme innovatie’ in de Vlaamse publieke sector. 

 • Openstaande opdracht: kandidaatstelling voor bouw Golfgoot

  29 juni 2021

  In het kader van het project de nieuwe golfgoot voor experimenteel schaalonderzoek zoeken we geschikte kandidaten voor de bouw van de golfgoot. De opdracht verloopt via een mededingingsprocedure met onderhandelingen. 

 • Europese richtsnoeren voor innovatieve overheidsopdrachten geactualiseerd

  29 juni 2021

  De Europese Commissie heeft haar richtsnoeren voor innovatieve overheidsopdrachten van 2018 geactualiseerd op basis van opgedane ervaring en verworven inzichten tijdens de voorbije jaren. De richtsnoeren verduidelijken het concept van innovatieve overheidsopdrachten, geven concrete voorbeelden en reiken praktische instrumenten aan waarmee aanbestedende overheden aan de slag kunnen om innovatieve oplossingen aan te kopen voor hun uitdagingen. 

 • Terugblik inspiratiesessie 'Artificiële Intelligentie'

  24 juni 2021

  Op donderdag 10 juni organiseerden we een webinar voor al wie wou kennismaken met het onderzoeksprogramma van het Vlaamse beleidsplan Artificiële Intelligentie. Meer dan 120 geïnteresseerden uit diverse overheidsorganisaties namen deel. 

 • Opportuniteiten voor innovatieve overheidsopdrachten binnen 'Horizon Europe'

  24 juni 2021

  "How to prepare a successful innovation procurement proposal for Horizon Europe?", dat was de titel van een webinar georganiseerd door de Europese Commissie, waarin in detail de mogelijkheden aan bod kwamen voor cofinanciering (van 50 tot 100%) van innovatieve overheidsopdrachten in Europese context voor de komende twee jaar.