Terugblik inspiratiesessie 'Artificiële Intelligentie'

Filter items
Nieuws
24 juni 2021

Op donderdag 10 juni organiseerden we een webinar voor al wie wou kennismaken met het onderzoeksprogramma van het Vlaamse beleidsplan Artificiële Intelligentie. Meer dan 120 geïnteresseerden uit diverse overheidsorganisaties namen deel. 

Sabine Demey, directeur Vlaams AI onderzoeksprogramma, gaf samen met haar collega's Ann Dooms (VUB) en Walter Daelemans (UAntwerpen) toelichting bij het lopende onderzoek dat voor tal van domeinen concrete toepassingen in het vooruitzicht stelt.  Nathalie Dumarey (VVSG) besprak een aantal concrete realisaties en pilootprojecten van steden en gemeenten.  Terwijl Rob Heyman ons haarfijn aangaf hoe om te gaan met mogelijke valkuilen bij toepassing van AI: ethiek en regelgeving.  

Voor wie nog eens wil terugblikken of er niet bij kon zijn: de presentaties en de opnames van het event kan je hier terugvinden.

Heeft de sessie je geïnspireerd om een innovatieproject op te starten en een aanvraag bij PIO in te dienen voor begeleiding en cofinanciering. Klik dan door naar de PIO-oproeppagina. Je vindt er al de nodige info over het indienen van een aanvraag. De uiterste indiendatum is 14 oktober 2021.

Presentaties

PDF icon ai_pio_intro_veerlelories.pdf

PDF icon ai_onderzoek_toepassingen_overheid_sabinedemey.pdf

PDF icon ai_documentverwerking_anndooms.pdf

PDF icon ai4gov_taalverwerking_walterdaelemans.pdf

PDF icon ai_lokale_besturen_nathaliedumarey.pdf

PDF icon ai_valkuilen_robheyman.pdf

Herbekijk hier de webinar 

AI PIO intro - Veerle Lories

AI Onderzoek en toepassingen voor de overheid - Sabine Demey

AI documentverwerking - Ann Dooms

AI4gov Taalverwerking - Walter Daelemans

AI en lokale besturen - Nathalie Dumarey

AI Valkuilen - Rob Heyman

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?