Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Maak kennis met vijf nieuwe PIO-projecten
  Gepubliceerd op
  30 juni 2022

  Hoe laden we een elektrisch vaartuig op bij hevige deining? Wat doe je met de venige specie die vrijkomt bij het uitgraven van een dok? Kunnen we groene waterstof als noodstroomvoorziening inzetten? Voor deze en andere uitdagingen proberen vijf nieuwe geselecteerde innovatieve overheidsopdrachten een oplossing te vinden.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  8 juni 2022

  Op 2 juni 2022 heeft de Stad Aalst de selectieleidraad gepubliceerd voor de ontwikkeling van een digitaal platform voor haar woonbeleid. De kandidatuurstellingen worden verwacht tegen 5 juli 2022, 11:00. Toelichting van de kandidatuurstellingen wordt eventueel voorzien op 7 en 8 juli 2022. 

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  20 mei 2022

  Op 17 juni presenteert PIO op de Vlaamse Staten-Generaal over Artificiële Intelligentie aan de hand van enkele concrete innovatieve overheidopsdrachten de mogelijkheden die Artificële Intelligentie kan bieden voor de versterking van de publieke dienstverlening en beleidsvoering.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  20 mei 2022

  TRANSfarm, het innovatieve onderzoekscentrum voor circulaire bio-economie van de KU Leuven, ging deze week officieel van start. Ingegeven door de dreigende waterschaarste in Vlaanderen wenst TRANSfarm via een PIO-project de mogelijkheden te exploreren om zijn 3000 m³ hemelwater, opgevangen in waterbekkens, maximaal te recupereren en te gebruiken voor diverse toepassingen.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  18 mei 2022

  Ben je één van de pioniers die actief bezig is met innovatiegericht aankopen?  Stel je dan kandidaat voor de Europese prijzen voor 'innovation procurement'.  

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  18 mei 2022

  Recent werd beslist om het PIO-project 'Crossmediaal meetsysteem' op te nemen in het grotere geheel van het Crossmediaal Meetsysteem Consortium (XMC) dat in het kader van Relance werd opgezet. Het eindrapport van het voorbereidende traject in het kader van PIO is nu beschikbaar.  

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  11 mei 2022

  Het eindrapport van het voortraject van het PIO-project 'Lokaal signaal' van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) is beschikbaar.  

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  14 april 2022

  Na de publicatie van de resultaten van het PIO-project Brandveiligheid in zorggebouwen begin februari, voorziet VIPA op 25 april en 9 mei in 2 identieke studienamiddagen om de resultaten van het project toe te lichten aan een breder publiek. 

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  12 april 2022

  Na meer dan drie jaar sinds de opstart van de eerste SIB in Vlaanderen eind 2019 voor de tewerkstelling van NEET-jongeren in Antwerpen, is het tijd om de balans op te maken, de constructie vanuit diverse perspectieven te evalueren en de kennis opgedaan tijdens dit pilootproject, te delen met andere organisaties die overwegen om in de toekomst een SIB te lanceren.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  8 april 2022

  Publieke organisaties die geïnteresseerd zijn in ondersteuning voor innovatieve overheidsopdrachten en internationale samenwerking kunnen nu lid worden van het BRINC-netwerk. Tijdens het webinar op 20 april wordt het Europese project BRINC in meer detail toegelicht.  

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.