Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Vlaamse Regering hecht opnieuw haar principiële goedkeuring aan regeling cofinanciering onderzoek en ontwikkeling in kader van overheidsopdrachten
  Gepubliceerd op
  10 december 2017

  De Vlaamse Regering hecht opnieuw haar principiële goedkeuring aan de regeling van cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten. Over dit besluit wordt nog het advies ingewonnen van de Raad van State. 

 • Nieuws
  Tweede PIO-oproep: 28 projectaanvragen
  Gepubliceerd op
  7 december 2017

  Van 27 september tot 1 december 2017 liep de tweede PIO-oproep voor projectvoorstellen gericht op de aankoop of ontwikkeling van innovatieve oplossingen door publieke organisaties. Het PIO-team ontving in totaal maar liefst 28 aanvragen. De voorstellen richten zich vooral op digitalisering en duurzaamheid.

 • Nieuws
  Grote interesse in marktconsultatie rond spraaktechnologie
  Gepubliceerd op
  6 december 2017

  Op 24 november organiseerde PIO samen met het Vlaams Parlement en Addestino een marktconsultatie voor het project ‘Spraaktechnologie voor verslaggeving Vlaams Parlement (ST-VP)’. Meer dan 35 bedrijven en kennisinstellingen, uit binnen- en buitenland, tekenden present.

 • Nieuws
  Nieuwe Europese oproepen ‘innovatieve overheidsopdrachten’
  Gepubliceerd op
  10 november 2017

  In totaal is in het Horizon 2020-programma voor 2018-2019 124 miljoen euro aan financiering voorzien voor innovatieve overheidsopdrachten.

 • Nieuws
  Infosessie tweede PIO-oproep een succes
  Gepubliceerd op
  17 oktober 2017

  Met meer dan 80 deelnemers was de infosessie naar aanleiding van de tweede oproep voor innovatieve overheidsopdrachten een succes. Kon u er niet bij zijn, bekijk dan hier de presentaties.

 • Nieuws
  Regelgeving voor cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in overheidsopdrachten
  Gepubliceerd op
  10 oktober 2017

  De Vlaamse Regering keurde op 6 oktober 2017 het ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering goed dat de voorwaarden vastlegt voor cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten. Dit besluit verankert de aanpak van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten in de Vlaamse regelgeving en wijst de bevoegdheid voor het toekennen van de cofinanciering toe aan het Hermesbeslissingscomité.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  2 oktober 2017

  Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) roept voor een tweede maal de publieke sector in Vlaanderen op om innovatieve projecten op te starten.

 • Nieuws
  Innovatieve overheidsopdrachten: maak kennis met de 12 goedgekeurde projecten
  Gepubliceerd op
  24 september 2017

  Onze eerste oproep was bijzonder succesvol en heeft geleid tot de opstart van 12 innovatieve projecten. Maak hier kennis met de goedgekeurde projecten.

 • Nieuws
  PIO: aankondiging van opdrachten voor begeleiding, ondersteuning en facilitering van marktconsultaties
  Gepubliceerd op
  8 september 2017

  Het Departement EWI wenst in de loop van 2017, 2018 en 2019 over te gaan tot het plaatsen van meerdere opdrachten voor begeleiding, ondersteuning en facilitering van open marktconsultaties voor projecten in het kader van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). Optioneel kunnen de opdrachten ook ondersteuning bij het uitschrijven van opdrachtdocumenten inhouden.

 • Nieuws
  Hydrografisch peilen
  Gepubliceerd op
  4 september 2017

  In 2013 werd een marktconsultatie georganiseerd voor het project Hydrografisch Peilen binnen het toenmalige programma Innovatief Aanbesteden. Er kon toen geen aanbesteding opgestart worden. Dit zal nu gebeuren binnen het PIO. Vooraleer de precommerciële aanbesteding te publiceren willen we de uitgangspunten valideren en informatie verzamelen over nieuwe technologische ontwikkelingen. Hiervoor voeren we een open marktconsultatie uit onder de vorm van een online survey.