Nieuwe opdracht: ontwikkeling en bouw verticale demonstratie teeltinstallatie in glasserre

Filter items
Nieuws
2 oktober 2021
© Inagro of AF Fotografie

In de innovatieve onderzoeks- en demonstratieserre Agrotopia in Roeselare voorziet Inagro vzw de ontwikkeling, de bouw en de inbedrijfstelling van een verticale demonstratie meerlagenteeltinstallatie voor blad- of vruchtgroenten.

Verticale teeltinstallaties vinden hun ingang al in zogenaamde plantfabrieken, dit zijn sterk geconditioneerde omgevingen zonder daglicht. Het gebruik in serres is vandaag, op enkele experimenten na, zo goed als onbestaand en stelt nieuwe vereisten aan deze systemen in termen van klimaatconditionering (temperatuur, licht, vochtigheid), irrigatie, inspectie en controle van plantgoed en gebruiksgemak (inplanten, oogsten, reinigen). De economische opbrengst staat dan weer sterk in relatie tot de kostprijs van deze verticale systemen. Ook op dit vlak is er behoefte aan innovatie om deze systemen gangbaar te maken in de markt.

Om een dergelijke demonstratie installatie te kunnen realiseren wordt een mededingingsprocedure met onderhandelingen gelanceerd (de aankondiging in TED vindt u hier).

In de eerste stap van de procedure worden kandidaten geselecteerd aan de hand van uitsluitingscriteria en de selectiecriteria opgenomen in de selectieleidraad. Kandidaturen moeten uiterlijk tegen 29 oktober 2021 worden ingediend  via e-tendering.

Na afronding van de selectie ontvangen de (maximum 5) geselecteerde kandidaten het bestek met de vraag om een offerte in te dienen.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Piet Desiere

Senior beleidsadviseur
0484-947 911

Meer nieuws

 • Bezoek PIO op Trefdag Digitaal Vlaanderen

  6 september 2022

  Het govtech-evenement van het jaar, Trefdag Digitaal Vlaanderen, vindt plaats op donderdag 22 september 2022 in Flanders Expo (Gent) met als thema “de kracht van digitale ecosystemen”. Het belooft een boeiende dag te worden met tal van inspirerende sessies, een nog grotere beurs en uiteraard de nodige netwerkmogelijkheden. Ook PIO is van de partij!

 • Rapport voortraject "Vaartuigen op alternatieve aandrijving en brandstof" beschikbaar

  19 augustus 2022

  Het rapport met de resultaten van de behoefte en marktanalyse voor het project "Vaartuigen op alternatieve aandrijving en brandstoffen" is nu beschikbaar.

 • Nieuwe opdracht: ontwikkeling meettechniek adhv POCs voor positiebepaling van schepen in binnenvaartsluizen

  20 juli 2022

  Op 20 juli 2022 heeft het Waterbouwkundig Laboratorium van het departement Mobiliteit en Openbare Werken de selectieleidraad gepubliceerd voor de ontwikkeling van een opstelling voor het opmeten van scheepsbewegingen tijdens sluisnivelleringen a.d.h.v. drie POC's. De kandidatuurstellingen worden verwacht tegen donderdag 1 september 2022, 10:00. Op 17 augustus zal het Waterbouwkundig Labo meer tekst en uitleg geven bij de opdracht. Toelichting van de kandidatuurstellingen wordt eventueel voorzien tussen 5 en 9 september 2022. 

 • Rapport voortraject 'Platform Ongebonden Sporter' beschikbaar

  19 juli 2022

  Het rapport met de resultaten van de behoefte- en marktanalyse, incl. de marktconsultatie van 2 juni 2022, voor het project 'Platform Ongebonden Sporter', is nu beschikbaar.  

 • PIO en Welkom KMO

  19 juli 2022

  Op 21 september nodigt de Vlaamse overheid alle ondernemers en publieke aankopers uit op de WELKOM KMO-beurs. Een dag vol tips en tricks over het bevorderen van deelname van KMO's aan overheidsopdrachten. Ook PIO zal erbij zijn!  Ben je als kmo of als aankoper bij de overheid geïnteresseerd, neem dan kijkje op de Welkom KMO website en schrijf je in voor tal van toelichtingen en ontmoetingen.