Maak kennis met de vijf nieuwe PIO-projecten

Filter items
Nieuws
13 december 2021

Onze tweede oproep van 2021 heeft alweer een aantal mooie, uitdagende projecten opgeleverd. Opnieuw gaat het om een waaier van uitdagingen: van onderzoek naar consumentengedrag tot digitalisering van lokale markten, van automatisering van de wegeninspectie tot ontwikkeling van sensorsystemen en verwerking van groenafval. Elk met als doel de publieke dienstverlening te verbeteren of een concrete maatschappelijke nood in te vullen.

Ook volgend jaar kan je bij ons terecht met je ideeën voor innovatie. Begin 2022 zullen we de exacte modaliteiten en timing bekendmaken. 

Heb je nu al een idee? Of heb je vragen en suggesties? Neem dan zeker contact op via PIO@vlaanderen.be We helpen je graag verder.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Projectleider
0477 402946

Meer nieuws

 • afbeelding biochar

  Nieuwe opdracht: Bouw van een circulaire biogrondstoffenhub

  16 februari 2023

  Op 15 februari heeft ILvA de selectieleidraad gepubliceerd voor de voor de ontwikkeling van de pilootinstallatie voor de pyrolyse van de houtige fractie/zeefoverloop van de compost naar biochar en warmte voor het drogen van bijv. houtsnippers, vezels, .... De kandidaatstellingen worden verwacht ten laatste op 20 maart 2023 om 10u.

   

 • Rapporten voortraject Ecogrondstoffenhub Schendelbeke beschikbaar

  14 november 2022

  De rapporten met de resultaten van de behoefteverkenning en de marktanalyse voor het project "Circulaire ecogrondstoffenhub Schendelbeke" van ILvA is nu beschikbaar.

 • Rapport voortraject "Vaartuigen op alternatieve aandrijving en brandstof" beschikbaar

  19 augustus 2022

  Het rapport met de resultaten van de behoefte en marktanalyse voor het project "Vaartuigen op alternatieve aandrijving en brandstoffen" is nu beschikbaar.

 • Rapport voortraject 'Duurzaam Voedingssysteem'

  19 juli 2022

  Het rapport van het voortraject van het PIO-project 'Sturen naar een duurzaam voedingssysteem' van het ILVO is beschikbaar, inclusief de conclusies van de marktconsultatie. 

 • Innovatieve overheidsopdrachten en AI in de praktijk

  20 mei 2022

  Op 17 juni presenteert PIO op de Vlaamse Staten-Generaal over Artificiële Intelligentie aan de hand van enkele concrete innovatieve overheidopsdrachten de mogelijkheden die Artificële Intelligentie kan bieden voor de versterking van de publieke dienstverlening en beleidsvoering.