Lancering Mechelenbon

Filter items
Nieuws
7 oktober 2020

Stad Mechelen beschikt sinds 2012 over de Mechelenbon, een papieren bon die geschonken kon worden en nadien verzilverd in meer dan 200 Mechelse zaken. In juni 2019 diende Mechelen een project in bij PIO om de papieren versie te vervangen door een digitale oplossing die voor de schenker, ontvanger en handelaar als zeer eenvoudig wordt ervaren.

Het achterliggende systeem diende slim uitgewerkt te worden zodat alle transacties transparant zouden verlopen en een future-proof tool zou bieden om Mechelen de komende jaren verder op de kaart te zetten als aantrekkelijke en innovatieve winkelstad, die het stadsgevoel vergroot. Een tool die bovendien zou kunnen worden uitgebreid met nieuwe initiatieven.

De projectaanvraag werd door PIO positief beoordeeld eind augustus 2019. Na een voortraject begeleid door consultancybureau PwC lanceerde Mechelen in april 2020 een innovatieve overheidsopdracht, die in juni werd gegund aan The Studio.

Sinds 1 oktober is de vernieuwde bon nu digitaal beschikbaar.

Meer info op https://shoppenin.mechelen.be/mechelenbon

>> Lees hier alles over de evolutie van het project

>> Zelf geïnteresseerd om een project in te dienen? Kijk dan hier

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Piet Desiere

Senior beleidsadviseur
0484-947 911

Meer nieuws

 • Webinar Europese Commissie: How to attract smart and agile SMEs? Public Buyers and innovative companies share their views

  23 februari 2021

  Op 10 maart 2021 organiseert de Europese Commissie, in samenwerking met o.a. PIO, een webinar rond innovatieve overheidsopdrachten met als titel: 'Hoe Agile & Smart KMO-bedrijven aantrekken bij innovatieve overheidsopdrachten? Overheidsinkopers en innovatieve KMO's delen hun visie'

 • 1700 ondersteund door AI

  10 februari 2021

  Voor het project ‘1700 ondersteund door AI’ zijn we samen met het Agentschap Informatie Vlaanderen (AIV) en het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) op zoek naar partners om de werking van het contactcenter 1700 en het VLAIO contactcenter te verbeteren door ondersteuning met artificiële intelligentie en Natural Language Processing (NLP).

 • Opdracht/Oproep tot deelname aan pilootprojecten rond 'slim' incontinentiemateriaal

  9 februari 2021

  Op 9 februari 2021 bezorgden we de oproep tot deelname aan pilootprojecten rond 'slim incontinentiemateriaal' (opdracht van beperkte waarde) aan de deelnemers van de marktconsultatie. De offertes worden verwacht tegen 3 maart 2021. Er zullen max. vier leveranciers toegelaten worden tot de piloten. 

 • Drie nieuwe PIO-projecten

  9 februari 2021

  Maak kennis met de 3 projecten die we selecteerden binnen onze oproep ‘Circulaire economie en energietransitie’. Samen met de 12 andere projecten die 2020 opleverde, vormen ze een sterke aanvulling van onze PIO-projectportfolio.

 • Eindrapportering "Meten van deformaties bij bruggen via INSAR"

  4 februari 2021

  Het eindrapport van het voortraject voor het project ‘Meten van deformaties bij bruggen via INSAR’ van Xperta en begeleid door Verhaert is nu beschikbaar.