Lancering Mechelenbon

Filter items
Nieuws
7 oktober 2020

Stad Mechelen beschikt sinds 2012 over de Mechelenbon, een papieren bon die geschonken kon worden en nadien verzilverd in meer dan 200 Mechelse zaken. In juni 2019 diende Mechelen een project in bij PIO om de papieren versie te vervangen door een digitale oplossing die voor de schenker, ontvanger en handelaar als zeer eenvoudig wordt ervaren.

Het achterliggende systeem diende slim uitgewerkt te worden zodat alle transacties transparant zouden verlopen en een future-proof tool zou bieden om Mechelen de komende jaren verder op de kaart te zetten als aantrekkelijke en innovatieve winkelstad, die het stadsgevoel vergroot. Een tool die bovendien zou kunnen worden uitgebreid met nieuwe initiatieven.

De projectaanvraag werd door PIO positief beoordeeld eind augustus 2019. Na een voortraject begeleid door consultancybureau PwC lanceerde Mechelen in april 2020 een innovatieve overheidsopdracht, die in juni werd gegund aan The Studio.

Sinds 1 oktober is de vernieuwde bon nu digitaal beschikbaar.

Meer info op https://shoppenin.mechelen.be/mechelenbon

>> Lees hier alles over de evolutie van het project

>> Zelf geïnteresseerd om een project in te dienen? Kijk dan hier

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Piet Desiere

Senior beleidsadviseur
0484-947 911

Meer nieuws

 • Eindrapport "Toolset voor persoonlijke blootstelling burger aan luchtvervuiling" beschikbaar

  20 november 2020

  Het eindrapport van het voortraject van het project 'Toolset voor persoonlijke blootstelling burger aan luchtvervuiling' van VMM en VPO en begeleid door Addestino Innovation Management is nu beschikbaar.

 • PIO neemt deel aan Trefdag Digitaal Vlaanderen

  22 oktober 2020

  Op donderdag 26 november 2020 zal je PIO kunnen treffen op de virtuele beursvloer van Digitaal Vlaanderen. Kom zeker eens een kijkje nemen en leer meer over wat PIO voor jouw organisatie kan betekenen. Meer info over de Trefdag Digitaal Vlaanderen vind je via deze link.

 • Opdracht voor ontwikkeling online marktplaats Stad Gent

  16 oktober 2020

  Samen met de Stad Gent en Digipolis zijn we op zoek naar een partner voor de ontwikkeling van een laagdrempelige online marktplaats waarop de burger een divers aanbod van producten en diensten kan bekijken, selecteren en betalen. Deadline: 13 november 2020. Online pitch: 25 november 2020. 

 • Eindrapport 'CATE – Continuous Auditing based on Technological Evolution and Data Mining' beschikbaar

  7 oktober 2020

  Het eindrapport van het voortraject van het project ‘CATE – Continuous Auditing based on Techn(olog)ical Evolution and Data Mining)’ geïnitieerd door de Vlaamse Auditautoriteit (VAA) en begeleid door Addestino Innovation Management is nu beschikbaar. 

 • Opdracht monitoren sport en beweging met IoT voor Smart Sporting Cities

  5 oktober 2020

  De selectieleidraad voor het monitoren van sport en bewegen in de publieke ruimte in Leuven via Internet-of-Things-toepassingen is gepubliceerd. Deze overheidsopdracht kadert binnen het project 'Smart Sporting Cities'. 

  De kandidatuurstellingen worden verwacht tegen donderdag 5 november, 09h00.