Grote interesse in marktconsultatie rond spraaktechnologie

Filter items
Nieuws
6 december 2017
De schriftelijke verslaggeving is een zeer arbeidsintensief proces. Om de werkomstandigheden te verbeteren en de verslaggeving sneller, efficiënter en accurater te laten verlopen, wil het Vlaams Parlement de mogelijkheden van spraaktechnologie en automatische transcriptie (van-spraak-naar-tekst) onderzoeken.

Op 24 november organiseerde PIO samen met het Vlaams Parlement en Addestino een marktconsultatie voor het project ‘Spraaktechnologie voor verslaggeving Vlaams Parlement (ST-VP)’.

Meer dan 35 deelnemers, van bedrijven en kennisinstellingen uit binnen- en buitenland, tekenden present.

Aan de hand van een overzicht van ‘use cases’ of uitdagingen (onderaan de pagina te downloaden) gaven ze ons inzicht in wat de technologie te bieden heeft op korte en lange termijn om spraak om te zetten naar tekst. 

Addestino legde de resultaten van deze workshop vast in een rapport.

Dit rapport is beschikbaar in het Nederlands en voorzien van een Engelstalige ‘executive summary’ en is eveneens onderaan deze pagina te downloaden.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Erwin Dewallef

Senior beleidsadviseur
02-553 60 06

Meer nieuws

 • Innovatie en PIO binnen zorg en welzijn

  18 september 2023

  Op 2 oktober wordt voor alle zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in innovatie een webinar georganiseerd door Care2Adapt. Tijdens dit webinar zullen we vanuit PIO toelichten welke rol innovatieve overheidsopdrachten hierbij kunnen spelen en welke ondersteuning ons programma kan bieden.

 • Procura+ Awards 2024

  14 september 2023

  De inschrijvingen voor de Procura+ Awards 2024 zijn geopend. Deze awards belonen jaarlijks overheidsopdrachten in 3 categorieën: duurzame overheidsopdracht van het jaar, innovatieve overheidsopdracht van het jaar en het 'procurement initiative' van het jaar. Misschien heeft jouw entiteit wel het volgende Award winnend dossier in huis. 

 • Rapport voortraject Duurzaam verwerken en bergen van venige specie

  8 augustus 2023

  Het eindrapport met de bevindingen van het voortraject en de marktconsultatie van het project 'Duurzaam verwerken en bergen van venige specie', is nu beschikbaar. Op basis hiervan zal de afdeling Maritieme Toegang een innovatieve overheidsopdracht voorbereiden. 

 • Nieuw bestek voor twee middelgrote windturbines op sportterrein in Poperinge

  12 juli 2023

  Bij gebrek aan offertes hebben we in samenwerking met het Vlaams Energiebedrijf en AGB De Kouter het bestek voor de plaatsing en indienststelling van twee middelgrote windturbines op een sportterrein in Poperinge aangepast en opnieuw gelanceerd. Deadline voor offertes was aanvankelijk 30/08/2023, maar werd verlengd tot 13/09/2023, 11:00. 

 • Rapport voortraject 'Digitale tool voor personen met jongdementie en hun omgeving'

  14 juni 2023

  Het eindrapport dat de belangrijkste inzichten samenvat ter voorbereiding van de aankoop voor de ontwikkeling van een 'Digitale tool voor personen met jongdementie en hun omgeving' is nu beschikbaar.