Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  24 januari 2023

  In januari 2023 heeft het departement Landbouw en Visserij de app "LV-AgriLens" gelanceerd. De app is het resultaat van het PIO-traject dat het departement startte in 2017. Aanvankelijk was het de bedoeling om met satellietdata aan landbouwmonitoring te doen. Maar waarom een omweg langs de ruimte? Landbouwers kunnen toch zelf met hun smartphone beelden nemen van hun velden en gewassen? Zo werd geopperd tijdens de marktconsultatie die plaatsvond op 8 mei 2018. Het concept voor de app was geboren. De app stelt landbouwers in staat om hun bedrijfsdossier te vervolledigen. Daarnaast kunnen landbouwers er ook essentiële informatie over hun velden op raadplegen. 

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  22 december 2022

  Het Kennisnetwerk Overheidsopdrachten van het Facilitair Bedrijf organiseert i.s.m. PIO op vrijdag 20 januari 2023 van 9.30 tot 12.30 uur een netwerksessie over innovatieve overheidsopdrachten en innovatiegericht aankopen. Met deze netwerksessie willen we je inlichten over de werking en dienstverlening van PIO én de praktijkervaringen en kennis die PIO heeft opgebouwd inzake innovatieve overheidsopdrachten met je delen a.d.h.v. concrete PIO cases.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  17 december 2022

  Bedankt aan alle PIOniers voor een boeiend en inspirerend 2022!
  Ook in 2023 willen we samen met jullie "sneller en slimmer innoveren". Onze allerbeste wensen.
  Feestelijke groeten,
  An, Astrid, Corien, Christophe, Linda, Piet, Tim, Tom en Veerle

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  16 december 2022

  Op dinsdag 24 januari 2023 (van 14u tot 15u30) organiseert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) i.s.m. PIO het webinar "Innovatieve Overheidsopdrachten" .  Kom alles te weten over de PIO open oproep 2023 (indiendatum 23 maart 2023) en laat je inspireren door concrete PIO cases. 

   

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  7 december 2022

  Maak kennis met de drie nieuwste PIO-projecten. Ze geven aan hoe duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  18 november 2022

  Op 18 november 2022 heeft Sport Vlaanderen de selectieleidraad gepubliceerd voor de 'ontwikkeling en lancering van een online netwerkplatform met bijhorende app voor de sportsector met focus op de ongebonden sporter, ondersteund door een offline marketing- en beleidsstrategie'. De kandidaatstellingen worden verwacht tegen 5 januari 2023. 

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  18 november 2022

  Op 3 november 2022 nam PIO deel aan het Werkcongres Innovatiegericht Inkopen van onze Nederlandse collega's van PIANOo. De presentatie die PIO er bracht, kende veel bijval en leidde tot boeiende discussies. 

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  18 november 2022

  Het rapport met de resultaten van de van de behoefteverkenning en de marktconsultatie voor het project ‘Met Argus de baan op’ van het Agentschap Wegen en Verkeer is nu beschikbaar.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  14 november 2022

  De rapporten met de resultaten van de behoefteverkenning en de marktanalyse voor het project "Circulaire ecogrondstoffenhub Schendelbeke" van ILvA is nu beschikbaar.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  25 oktober 2022

  Op 29 september 2022 hebben de medewerkers van ZorgSaam hun ervaringen met de 'slimme luiers' gedeeld met de twee leveranciers. Ze formuleerden eveneens punten voor verbetering voor toekomstige ontwikkelingen. Aansluitend volgde een persconferentie waarop Hilde Crevits en Jo Brouns virtueel present waren.