Abonneren op RSS - 2021

2021

Filter items
Nieuws
Gepubliceerd op
13 december 2021

Onze tweede oproep van 2021 heeft alweer een aantal mooie, uitdagende projecten opgeleverd. Opnieuw gaat het om een waaier van uitdagingen: van onderzoek naar consumentengedrag tot digitalisering van lokale markten, van automatisering van de wegeninspectie tot ontwikkeling van sensorsystemen en verwerking van groenafval. Elk met als doel de publieke dienstverlening te verbeteren of een concrete maatschappelijke nood in te vullen.

Nieuws
Gepubliceerd op
15 december 2021

Voor het project Versnelling energietransitie door wind zijn we op zoek naar een geschikte kandidaat voor het plaatsen en in dienst stellen van een middelgrote windturbine bij Inagro vzw. Het bestek is beschikbaar op e-procurement. Deadline 15 februari 2022. 

Nieuws
Gepubliceerd op
2 december 2021

Voor het project ‘klimaatneutrale stal voor pluimvee onderzoek’ nodigt ILVO ondernemingen uit om deel te nemen aan een matchmakingevent op donderdag 23 december in het kader van de aanbesteding van een overheidsopdracht. 

Nieuws
Gepubliceerd op
22 november 2021

Het rapport met de resultaten van de behoefte- en marktanalyse, incl. de marktconsultatie, van het project 'Digitale lerarenkaart', is nu beschikbaar.  

Nieuws
Vlaamse Waterweg wil met sensoren onderhoud van sluisdeuren kunnen voorspellen
Gepubliceerd op
4 november 2021

De Vlaamse Waterweg wil met behulp van sensoren voorspellen wanneer sluisdeuren toe zijn aan onderhoud. De grote sluis in Evergem wordt daarom onder het waterpeil uitgerust met technische snufjes. De bijhorende data-analyse helpt om de positie en krachten op de deurvleugels zo nauwkeurig mogelijk in te schatten.

Nieuws
Gepubliceerd op
27 oktober 2021

Voor het project Omgevingsgeluid meten in Vlaanderen is de eerste opdracht bekendgemaakt. Deze richt zich op de case 'Bepaling van de persoonlijke geluidsblootstelling gedurende de nacht en de koppeling met gezondheidseffecten, slaapverstoring en appreciatie van geluid'. U kan het bestek en alle overige info terugvinden via e-Procurement. Offertes moeten op maandag 22 november 2021 om 9.00 ingediend zijn.

Nieuws
Gepubliceerd op
2 oktober 2021

In de innovatieve onderzoeks- en demonstratieserre Agrotopia in Roeselare voorziet Inagro vzw de ontwikkeling, de bouw en de inbedrijfstelling van een verticale demonstratie meerlagenteeltinstallatie voor blad- of vruchtgroenten.

Nieuws
Gepubliceerd op
6 oktober 2021

De doelstelling van deze opdracht was het ontwikkelen en omschrijven van een concrete methodologie voor het gebruik van het ecosysteemdienstenconcept in diverse ruimtelijke ontwikkelingsprocessen. Met deze methodologie zou het ecosysteemdienstenconcept geoperationaliseerd kunnen worden in de beleidsuitvoering. De resultaten van deze opdracht zijn nu beschikbaar.

Nieuws
Gepubliceerd op
6 oktober 2021

Smart Sporting Cities, het project waarmee Sport Vlaanderen en de Stad Leuven meer fijnmazige inzichten willen krijgen in het sport- en beweeggedrag van de burger in de publieke ruimte, is van start gegaan. 

Nieuws
Gepubliceerd op
6 oktober 2021

Dit rapport brengt verslag uit over de behoefte- en marktanalyse voor het project "Omgevingsgeluid meten in Vlaanderen".

Pagina's