Nieuw receptenplatform helpt Vlaming gezond en lekker eten

Filter items
Nieuws
30 januari 2020

App

Bij de ontwikkeling van het platform werkte Gezond Leven samen met partners: Ferm (het vroegere KVLV), NICE (Lekker van bij ons), Eva vzw en het Nederlandse Voedingscentrum. Zij selecteerden met zorg recepten uit hun aanbod. De voedingsexperts van Gezond Leven toetsten die recepten nauwkeurig af aan een set gezondheidscriteria, gebaseerd op de voedingsdriehoek. Recepten die voldeden, werden opgenomen in het platform.

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft dinsdag Zeker Gezond gelanceerd, een gloednieuw receptenplatform in de vorm van een website en app, met meer dan duizend recepten. Het platform is opgericht voor mensen die graag gezonder willen eten maar daarbij nog ondersteuning missen.

Je vindt het receptenplatform en bijhorende app op zekergezond.be, en via de App Store en Google Play. 

Boodschappenlijst

Een grote troef van zekergezond.be en de bijhorende app is de diversiteit aan recepten. Van Vlaamse kost tot meer exotisch of vegetarisch: iedereen zal er zijn gading vinden. Bovendien ondersteunt het platform mensen bij de planning en aankoop van voeding.

Voedingsexperte Loes Neven (Vlaams Instituut Gezond Leven): “Gebruikers kunnen recepten toevoegen aan een persoonlijk weekmenu en de ingrediënten die nodig zijn direct omzetten in een handig boodschappenlijstje."

Innovatieve overheidsopdrachten

Het platform kwam tot stand met steun van het Agentschap Zorg & Gezondheid (Vlaamse overheid) en het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO).

Met PIO wenst de Vlaamse overheid overheidsopdrachten meer in te zetten voor innovatie. Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Hilde Crevits maakt jaarlijks 5 miljoen euro vrij voor PIO. 

>> Bekijk hier alle lopende PIO-projecten

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Projectleider
02 553 42 87

Meer nieuws

 • PIO kijkt vooruit

  31 maart 2020

  Bent u op zoek naar oplossingen die uw organisatie veerkrachtig en weerbaar maken in deze nieuwe tijden, zoals oplossingen voor digitale dienstverlening? Of heeft u een andere uitdaging waarop geen kant-en-klare antwoorden zijn? Dien dan een aanvraag bij ons in!

 • Annulering infosessies

  13 maart 2020

  Op 24, 26 en 31 maart hadden we infosessies gepland om toelichting te geven bij de oproep voor voorstellen. We hebben beslist deze niet te laten doorgaan, gelet op de Corona-maatregelen. We willen u natuurlijk graag zo goed mogelijk informeren en ondersteunen bij de voorbereiding van uw aanvraag. Daarom bieden we u de mogelijkheid om een individueel gesprek aan te vragen.

 • Potentieelstudie kleine en middelgrote wind beschikbaar

  11 maart 2020

  De potentieelstudie voor kleine en middelgrote wind in Vlaanderen die we samen met VEB hebben laten uitvoeren door Witteveen+Bos is beschikbaar. 

 • Neem deel aan de nieuwe oproep Innovatieve Overheidsopdrachten

  Neem deel aan de nieuwe oproep Innovatieve Overheidsopdrachten

  5 maart 2020

  Vandaag lanceren we de nieuwe oproep voor projectvoorstellen van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). Met PIO bieden we je de kans om innovatieve oplossingen te laten ontwikkelen of aan te kopen voor de problemen en/of uitdagingen die zich in jouw publieke organisatie stellen. Om iedereen de kans te geven kennis te maken met de PIO-oproep organiseren we binnenkort infosessies in Brussel, Genk en Kortrijk.

 • Kom naar een van onze infosessies

  Alles weten over het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO)? Kom naar een van onze infosessies

  5 maart 2020

  Om iedereen de kans te geven kennis te maken met het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) organiseren we binnenkort infosessies in Brussel, Genk en Kortrijk. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zullen we je duidelijk maken hoe je tot een succesvol projectvoorstel komt en wat je van ons mag verwachten.