Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  8 februari 2019

  Het bestek voor de ontwikkeling van een 'Proof-of-Concept voor de opbrengstbepaling van landbouwgewassen op basis van satellietdata' is gepubliceerd op e-procurement. Deadline offertes: 7 maart 2019, 12u. Indienen via mail naar overheidsopdrachten@lv.vlaanderen.be 

  Op woensdag 27 februari 2019, 10u30-12u30 organiseren we een infosessie voor al uw vragen bij het bestek.

 • Nieuws
  Meet-up ‘Blockchain on the Move’
  Gepubliceerd op
  13 februari 2019

  In het kader van het PIO-project ‘Blockchain on the Move (BotM)’ organiseren de initiatiefnemers op donderdag 21 februari 2019 een ‘meet-up’ bij Digipolis in Antwerpen. Het project is gericht op de ontwikkeling van een ‘Zelfbeheerde Identiteit’ (‘Self-Sovereign Identity [SSI]’) waarmee de burger zijn (digitale) interacties met overheden, andere (publieke) organisaties of ondernemingen (bv. nutsbedrijven) kan voeren. 

 • Nieuws
  VDAB SIB
  Gepubliceerd op
  13 februari 2019

  Samen met onze partner VDAB zijn we op zoek naar een onafhankelijke evaluator voor ons 'SIB-project voor de tewerkstelling van Antwerpse NEET-jongeren'. In afwachting van het bestek organiseren we alvast een infosessie op 20 februari 2019 in de namiddag. Graag voor 18 februari inschrijven.

 • Nieuws
  Behoefteanalyse brandveiligheidsmaatregelen in de zorg beschikbaar
  Gepubliceerd op
  8 februari 2019

  De behoefteanalyse van het project voor brandveiligheidsmaatregelen in de zorgsector is beschikbaar. 

 • Nieuws
  Koelkledij van BikeValley moet voor Olympische medailles zorgen
  Gepubliceerd op
  25 januari 2019

  Flanders' Bike Valley in Beringen zal innovatieve koelkledij ontwikkelen voor de Vlaamse atleten tijdens de Olympische Spelen en Paralympische Spelen van Tokio in 2020. Het 'Cold2Gold'-project - in opdracht van Vlaams minister van Sport en Innovatie Philippe Muyters - is een samenwerking tussen de Limburgse bedrijven Bioracer en Naqi, de VUB, Devan Chemicals uit Ronse en het Nederlandse Inuteq en is één van de bijna 50 innovatieve overheidsopdrachten die het Departement EWI begeleidt.

 • Nieuws
  VDAB en BeCode pakken met nieuw investeringsmodel Antwerpse jongerenwerkloosheid aan
  Gepubliceerd op
  24 januari 2019

  In Antwerpen hebben VDAB, BeCode, het Vlaamse Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) en sociaal investeerder Impact Capital de eerste Social Impact Bond (SIB) in Vlaanderen afgesloten. Het gaat om een samenwerkingsmodel waarbij een private investeerder een sociale organisatie helpt om een maatschappelijk probleem - in casu jongerenwerkloosheid - aan te pakken en met interest wordt terugbetaald door overheidsdiensten als er voldoende resultaten worden geboekt.

 • Nieuws
  Vlaamse overheid wil bermgras als grondstof gebruiken voor papier
  Gepubliceerd op
  22 januari 2019

  De Vlaamse overheid gaat binnenkort van start met een project om van gemaaid bermgras papier te maken. Bij de papierproducenten is er veel interesse, vooral vanwege de grote behoefte aan nieuwe grondstoffen. Oud papier wordt immers schaarser. Het project is één van de bijna 50 innovatieve overheidsopdrachten die Departement EWI begeleidt.Volgende week woensdag heeft een eerste marktconsultatie plaats.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  16 januari 2019

  De resultaten van de behoeftedefiniëring en marktconsultatie zijn beschikbaar.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  21 december 2018

  Is je onderneming actief in de ontwikkeling van notulenbeheerpakketten voor steden en gemeenten en kan ze ondersteuning bieden voor het gelinkt publiceren van documenten en in het bijzonder van besluiten, dan is deze oproep iets voor jou.

  De testperiode start vanaf deze aankondiging en loopt tot 31 januari 2019.

 • Nieuws
  BeCode Antwerpen eerste groep NEET's groepsfoto
  Gepubliceerd op
  19 december 2018

  Op 13 december 2018 is de eerste groep van Antwerpse NEET's gestart met hun BeCode-opleiding in The Beacon in Antwerpen. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.